Фитнес рубрика

Кои са най-полезните храни?

Кои са най-полезните храни?

1-Яйца- Изследвания показват , че яйцата предотвратяват образуването на тромби и съответно намаляват риска от инфаркт и инсулт. Според резултатите от съвсем ново проучване употребата на 6 яйца седмично намалява с до 14% риска от рак на гърдата. 2-Мляко и млечни продукти - Млякото съдържа ценни белтъчини, мазнини, които се преработват много лесно, както и лактоза (наричана често полезната захар). То е богато и на калций, който е необходим за функционирането на нервната система и правилната работа на мускулите. 3-Пилешко месо -Това безспорно е най-полезното за здравето месо. Предпочитайте пилешките гърди – в тях има малко мазнини, но задължително махайте кожата. Пилешкото месо е богато на белтъчини. 4-Боровинки - те са наистина истинско чудо - съдържат малко калории, но много хранителни вещества. Богати са на антиоксиданти, които предпазват от катаракта, глаукома, разширени вени, хемороиди, язва на стомаха, сърдечно-съдови заболявания и рак. Боровинките способстват и за намаляване на нарушенията в мозъчната дейност след инсулт, смекчават възпаленията в храносмилателния тракт. 5-Спанак -този продукт има повече хранителни вещества, отколкото в който и да е друг. Спанакът е източник на желязо, витамини С, А и К и антиоксиданти. Той предпазва от рак на правото черво, остеопороза и артрит. 6-Риба - Тя е полезна и за мозъка и регенерацията на нервните клетки. Три рибни ястия седмично (или 30 г дневно) намаляват с около 50% риска от инфаркт . 7-Банани - Бананите са източник на влакна, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания.Те също така неутрализират киселините и затова са полезни за лечението на киселини. 8-Ябълки - Изследванията потвърждават известното мнение, че тези, които изяждат по една ябълка на ден, са здрави (и има по-малка вероятност да се разболеят от Алцхаймер). 9-Пълнозърнест хляб и ориз - Помагат да се намали нивото на холестерола, риска от сърдечно-съдови заболявания, рак на правото черво, камъни в жлъчката, диабет и затлъстяване. 10-Лук - Пресният лук предпазва зъбите от кариеси, докато сокът му предпазва венците.
Автор:Антонио Трифонов

напиши коментар за: Кои са най-полезните храни?

Готови предложения / миксирани продукти / стакове